Ansök nu »
Land:  Sweden
Ort: 

Markaryd, Sweden

Alternativ ort: 
Anställningsform:  Tillsvidareanställd
Heltid-/deltidstjänst:  Heltid
Arbetsplatstyp:  Hybrid

Lead Mechanical Engineer

På Konecranes är vi medvetna om att en bra kundupplevelse skapas av våra medarbetare. Allt vi gör, gör vi med passion och engagemang. Vi tror att mångfald bidrar till företagets framgång och är grunden för vår tillväxt. Vi välkomnar olika bakgrunder och färdigheter som berikar vår gemenskap och vi främjar en plats där vi ALLA kan vara oss själva. Det är det som gör Konecranes till en unik plats att arbeta på.

 

 

 

Drivs du av tekniska utmaningar och möjligheten att få komma med nya idéer? Söker du en samarbetsinriktad miljö som värdesätter dina insikter och expertis? Om så är fallet har vi en spännande möjlighet för dig!

 

Vi söker en Lead Mechanical Engineer till vår Engineering-organisation för lyfttruckar. Du kommer att spela en viktig roll genom att stödja våra ingenjörer genom varje steg i projektets livscykel och se till att alla leveranser uppfyller våra standarder och specifikationer. Som Lead Engineer kommer du att samarbeta med olika intressenter, inklusive försäljning, inköp, produktion, service och produktledning.

Du blir anställd av Konecranes Lift trucks och rollen är på heltid, baserad i Markaryd, Sverige - men det finns givetvis möjlighet att arbeta viss tid på distans/hybridarbete.

 

Dina viktigaste ansvarsområden

· Leda och samarbeta med partners, konsulter och leverantörer för att främja ett samarbetsvilligt och innovativt arbetsklimat.

· Samordna integrationen av komponenter, designprinciper och modularisering inom det angivna systemområdet.

· Utveckla/underhålla system och vid behov komponenter tillsammans med leverantörer.

· Initiera tester och simuleringar för att verifiera att de tekniska kraven uppfylls.

· Du är även villig att åta dig egna konstruktionsuppgifter vid behov.

 

Vad bör du ha med dig?

· En kandidatexamen i maskinteknik eller motsvarande område, kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet.

· Mycket meriterande är erfarenhet av tunga mobila fordon.

· En stark teknisk fallenhet, som visar en djup förståelse för tekniska principer.

· Kunskaper i CAD / PLM-system

· Mycket goda kommunikationsfärdigheter i både talad och skriven engelska och svenska

· Demonstrerade ledaregenskaper, avgörande för att driva projekt och team mot framgång.

 

Varför ska du välja oss?

Vi erbjuder dig en internationell miljö med stort fokus på att utveckla de bästa produkterna. Som ett världsledande varumärke erbjuder Konecranes en mängd olika möjligheter till personlig utveckling för alla anställda. Vi litar på våra medarbetare och tror att var och en av oss gör skillnad.

 

Lär dig mer om Konecranes som arbetsgivare och vad dina framtida kollegor har att säga genom att kolla in karriärberättelser på Youtube https://www.konecranes.com/careers/konecranes-as-employer eller vår webbplats www.konecranes.com under Karriär: Möt våra medarbetare

 

Ansökan och kontakt!

Skicka in din ansökan och CV via knappen ”Ansök nu” senast den 24.05.2024. Vi uppskattar tidiga ansökningar, eftersom vi kommer att börja intervjua löpande och tjänsten tillsätts när lämplig kandidat har hittats. Så tveka inte att skicka in ditt CV!

 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Engineering Operations Manager Göran Magnusson: göran.magnusson[at]konecranes.com, +46700870716 eller Talent Acquisition Coordinator Kristiina Vink: kristiina.vink[at]konecranes.com eller TA Specialist Niclas Fagerlund: niclas.fagerlund.ext[at]konecranes.com, +46721850106.

 

 

Konecranes är en global ledare inom materialhanteringslösningar, med ett brett kundregister från flera branscher. Vi sätter konsekvent riktmärket inom branschen, från dagliga förbättringar till avgörande genombrott, genom vår vetskap om att det alltid finns ett säkrare, mer produktivt och mer hållbart sätt. Därför har Konecranes, med sina cirka 16 000+ anställda i över 50 länder, förtroendet att varje dag lyfta, hantera och flytta det som världen behöver.

Konecranes försäkrar att alla anställda och arbetssökande behandlas rättvist i en miljö fri från all typ av diskriminering.

 

Ansök nu »